preloader
Engelli Erişiminde Yeni Model Ürünümüz; CL Serisi

Engelli Erişiminde Yeni Model Ürünümüz; CL Serisi

  • 16 Temmuz 2021, 15:26
  • 823

AKE Engelli Erişim Sistemleri Yeni Model Ürünleri

TS EN 81-40, TS EN 81-41 ve TS ISO 9386 standartlarına uygun tasarım ve donanıma sahip ürün hemen her alanda iç ve dış mekân (müze, alt geçitler, okul, müstakil binalar vb.)  için kullanılabilir. Üründe görme engellileri için sesli ikaz, renk körleri için uygun iç kabin renklendirmesi, Braille alfabesi ile oluşturulmuş butonlar yer alıyor.

Farklı seyir mesafelerine uygun modelleri ile CL 150, CL 300, CL 1200 olarak 3 model tasarlandı.

CL 150 modeli açık tip platform olup maksimum 1500 mm seyir mesafesine,

CL 300 modeli kapalı tip kabinli platform olup maksimum 3000 mm seyir mesafesine,

CL 1200 modeli kapalı tip kabinli platform olup maksimum 12000 mm seyir mesafesine sahiptir.

 

ENGELLİ ERİŞİM SİSTEMİ

PLATFORM ÖLÇÜLERİ

(genişlik x uzunluk) (mm)

TAŞIMA KAPASİTESİ

(kg)

CL – 150

800 x 1250

250

CL – 300

900 x 1400

315

CL – 1200

1100 x 1400

385

 

CL seri engelli sistemlerimiz, ergonomik tasarımı sayesinde hızlı kuruluma uygun olarak tasarlandı. Farklı ortamlarda kolayca tek bir noktadan zemine bağlanarak kurulumu yapılabiliyor. Hareket mekanizması tek yönden sağlanmış ve 3 tarafı açık platform veya kapalı tip platform seçenekleri bulunuyor.

Acil durumlarda sistemin emniyetli bir şekilde durmasını sağlayan özel tasarlanmış fren mekanizması için patent başvurusu yapıldı. Bu fren mekanizması platform, belirlenen hız limitini aşması durumunda platformu kayarak durdurmak için tasarlandı.

CL Engelli Asansörünün Özellikleri

Mevzuatlarda bulunan güvenlik sistemlerinin tamamını karşılamak için mekanik ve elektronik olarak birçok bileşene sahip olan CL Elektriksel olarak sistemde boş kısımlarında sıkışma yaşanabilecek çarpma veya parça algılaması için sensör dizinleri ile donatıldı. Taşıyıcı platformun altında bağımsız tetiklenebilen zemin sensörü, yan duvar ile arasında oluşabilecek sıkışmaların önüne geçmek için sıkışma switchi yer alıyor. Sistem kontrol sisteminde elektriklerin gitmesine karşı güç kaynağı kullanılıyor.

Üründe bulunan kapı mekanizması ayrı bir kart ile yerel denetim yapısına sahiptir. Bu sayede acil durumlarda asansörün güvenli bir şekilde en yakın kata geldiğinde kapının açılması sağlanabiliyor. Bundan bağımsız olarak mekanik tetiklemeli özel bir anahtar bağının açılması elektriksiz mümkün hale gelmiştir.  Tüm adımlar için birbirleri ile haberleşebilen ve aynı zamanda tamamı yerli üretim olan programlanabilir denetleyici kullanıldı. Elektronik kablolamada Full - Dublex seri haberleşme sistemi kullanıldı. Merkezi kontrolör harici az enerji tüketen yedek kontrol kartı yer almakta, bu sayede arızalanma durumunda devreye girerek sistemin çalışmasında bir aksama oluşturmamaktadır. Kullanılan inverter sürücü ani akım değerlerinden motordaki sıkışmayı ek olarak algılayabilmektedir. Tırmanıcı dişli üzerindeki deformasyonu veya kopmayı ölçebilen indüktif sensörler bulunmaktadır. Ürünün enerji tasarrufu sağlayabilmesi için uygun haberleşme parametreleri ve dış frekanslara, parazitlere karşı ilave filtre devreleri yer alıyor. Filtreleme devreleri gerilim düşümü veya şebekeden kaynaklı voltaj dalgalanmalarının önüne geçiyor. CL Engelli Asansöründe bulunan sensörlerin tamamı ayrı register ile birer hata kodlarına atandı. Herhangi bir arıza durumunda kontrol panosunda bulunan Grafik LCD ekran da arıza kodları belirmekte, böylece hataların hızlı çözülmesi amaçlandı. Ayrıca uzaktan cep telefonu yardımı ile kumanda edilebilme ve izlenebilme opsiyonları da eklendi.

Kolay ve hızlı bir şekilde montajlanabilir modelde tasarlanan parçalar seri üretime dayalı ve stoklanabilir özellikte olması nedeni ile son derece kısa sürelerde teslim edilebiliyor.

CL serisinin tasarımı sayesinde çevreye yayılan sesler minimize edilmiş ve bu sayede ürün Home Life olarak kullanılmaya uygun hale geldi ve tasarımda belirlenen elektrik motoru %90 veriminde seçilmesi enerji tasarrufu sağlıyor.